Ceba.
Pebrot vermell.
Esberginia.
Carbassó.
Espinacs.
Pasta per lassanya.
Mantega.
Ceps.
Llet.
Farina.
Formatge ratllat.
Preparació:
Mentre possem l'aigua al foc amb sal, un xic de sal i llorer per bullir la pasta anirem fent la beixamel de ceps.
Possem en una paella la mantega a foc suau, mentre possem a hidratar els ceps tallarem la ceba fina i afegim a la mantega, mentre es va fent, trinxarem els ceps que ja tindrem hidratats, i quan la ceba estigui feta els afegim, rectifiquem de sal i els deixem que es vagin fent els ceps, despres, afegirem la farina i la torrarem, quan estigui ja li podem possar la llet, anem posant farina i llet poc a poc fins que la beixamel sigui feta i reservem.
Quan l'aigua bulli possem els fulls de lassanya d'un en un, i tindrem un recipient amb aigua freda i gel al costat, quan la pasta sigui cuita la treurem i la posarem amb aigua freda per trencar la calor residual, reservem.
Posarem a bullir els espinacs, quan estiguin cuits colem i saltejem, reservem.
trinxem el pebrot, el sofregim i reservem, així ho farem amb totes les verdures per separat, quan estigui tot fet podem començar a preparar el plat.
Tapem amb un altre full de pasta , posem una capa de esberginia i tornem a tapar.
Ara posarem una capa de pebrot i fem la mateixa operació.
Gratinem i servim, jo ho he fet amb el soplet, però sinó el podeu posar al forn, vigilant a l'hora de servir de no cremarse,.
Espero que us hagi agradat.
Bon profit.
Núria,
ResponderEliminarAquest és un plat molt gustós i que perme't preparar-lo amb altra mena de verdures si és que n'hi ha alguna que no ens acabi de fer el pes. La beixamel de ceps em sembla una gran aportació.
Salut!
Manel.
jo tin cuna recepta de canelosn amb salsa de ceps.....es que aquest bolet és molt gustós.
ResponderEliminarAquesta beixamel haurem de probar-la
petons
Has preparat una lassanya de luxe, m'encanta!
ResponderEliminarEste comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarDeliciosa lasanya de verdures, molt apta per aprofitar el que ens ofereix l'hort.
ResponderEliminarPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
ELS FOGONS, tens tota la raó, i l'aroma que diexen els ceps a la beixamel per mi es el millor.
ResponderEliminarGracies per la visita.
Petonets!
LIDIA, L a veritat es que si, i ben facil de preparar, tot i que no soc gaire amiga de la lassanya de verdures me la he menjat tota, tota.. jiji..
Ptns.
VISC A LA CUINA, Moltes gracies, com li deia a la lidia, per no agradarme, deu-ni-dò, els plats son molt grans encara que no ho sembli (com un baix plat) i no he deixat ni beixamel per sucar:P.
ANA, molt cert el que dius, i la beixamel de fabula.
Gracies per visitar el meu reconet.
Petonets.
que rica la lasaña de verduretas....puf, me pirra. Hace un montón qeu no la hago, a ver si me animo.
ResponderEliminarun saludo
mmmmm... me l'apunto! últimament m'agrada la combinació de pasta amb verdura.
ResponderEliminarhttp://lacuinadelangel.blogspot.com/2010/12/fideua-de-brocoli-amb-un-toc-de-mar.html
Et deixo aquest vincle d'una de les últimes proves que he fet a la cuina.
També vull fer croquetes de ceps, però amb molt sabor de ceps... ULTRACEPS! i crec que la teva beixamel m'ha donat bones idees i bona orientació. Moltes gràcies!
Salut!